Jedná se o autismus?

Dobrý den, ráda bych se zeptala na svého synovne, má 3,5 roku a již delší dobu všichni v rodině pozorujeme, že se chová zvláštně. Je opoždění ve vývoji řeči, málo reaguje na své jméno, často působí dojmem, že neslyší, nenapodobuje často a rád, málo reaguje na pokyny nebo reaguje nerudně a nedívá se od malička do očí. Má občas agresivní výpady vůči psovi nebo svojí matce a nechápe, že ubližuje druhému. Někdy se velice vzteká bez zjevné příčiny a odmítá vysvětlit proč. Někdy se bezdůvodně svléká nebo naopak doma chodí ve venkovním oblečení a nechce si ho sundat. Odmítá chodit na velkou, chodí jednou týdně a zároveň odmítá jíst. U stolu nevydrží sedět. Vždy jsem si myslela, že může být nemocný, že není jen nevychovaný, jeho mladší bratr se chová normálně. Tak mě napadlo, nemůže jít o poruchu autistického spektra? Měl by se nechat vyšetřit? Nebo se to ještě nepozná? Nebo se může jednat o něco jiného? Děkuji. S úctou Barbora

Odpověď odborníka:

Určitě žádejte vyšetření, vyšetřuje se už od dvou let. Kontakty najdete na www.apla.cz . Hezký den.

MUDr. Jana Leskovská
MUDr. Jana Leskovská

Specializace: Radiodiagnostika
Pracoviště: Rentgenoložka

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Jste po operaci srdce? Připijte si (alkoholem) na zdraví!
Články: Jste po operaci srdce? Připijte si (alkoholem) na zdraví!
Mezi lidmi je rozšířena...
Mužský orgasmus
Články: Mužský orgasmus
Mužskému orgasmu předchází...
Pravidelné užívání aspirinu může zvýšit riziko Crohnovy nemoci až pětinásobně
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Gynekologické vyšetření
Články: Gynekologické vyšetření
Co by mělo zahrnovat...
Rektoskopie
Články: Rektoskopie
Rektoskopie je endoskopická...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: