Jedna se o boroliozu ?

Pred tremi tydny jsem byl pravidelne pokousan od komaru (na nohy,ale nikde jinde) a ve ctvrek mě zacala bolet bradavka, v patek se mi kolem ni objevil cerveny flek a kapki natekla ( je pravda že jsem si ji skoro cely ctvrtek mnul a ruzne na ni tlacil). Sli jsme k doktorovi a beru Klacid, jinak bradavka se zacala zlepsovat hned v patek vecer pri lihovych obkladech, dnes se bradavka uplne v poradku, ale leze na mě ryma..Boli v krku kapku kaslani, ucpany nos.Muzete mi rici jake jsou sance, ze mam boreliozu ? A jak dal ? A co myslizte, že zpusobilo bolest a potom to zarudnuti ? Dekuji moc a omlouvam se za chyby pisu z mobilniho zarizeni.

Odpověď odborníka:

Josefe, přenos boreliozy od komárů nebyl dosud prokázán. Bolestivost a zarudnutí může způsobit např. infekce v místě poštípání nebo alergická reakce. Pokud budete užívat Klacid, který je účinný na boreliozu, nemusíte se nákazy obávat. Nicméně vámi uvedené příznaky bolestí v krku, rýma apod. nespadají do obrazu lymské boreliozy.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Skvrna po štípnutí hmyzem | Od: Jana | 23.7.2016 12:54
DObrý den, včera mě štípl nějaký hmyz do stehna a dnes tam mám červený flek o velikosti 4 cm s vybledlým okrajem. Flek je ztvrdlý, oteklý, ale nesvědí. Mám jít k doktorce?
reagovat
re:Skvrna po štípnutí hmyzem | Od: uLékaře | 25.7.2016 11:17
Dobrý den,
děkujeme za dotaz. Aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás, abyste dotaz
zkopírovala a vložila přímo do poradny na těchto
stránkách: http://www.ulekare.cz/poradna.
V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Pravidelný pohyb chrání střeva
Články: Pravidelný pohyb chrání střeva
Pravidelným provozováním...
Po menopauze hrozí infarkt. Pomůže hormonální léčba?
Články: Po menopauze hrozí infarkt. Pomůže hormonální léčba?
Na srdeční onemocnění umírá...
Hormonální antikoncepce jako 100% ochrana před početím? NIKDY!
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Porucha jater se projeví i na rukou
Články: Porucha jater se projeví i na rukou
Jaterními chorobami, ať už...
Svědění není jen prázdninová záležitost
Články: Svědění není jen prázdninová záležitost
Znáte ten pocit, když vás...
Víte, jaké jsou příznaky rakoviny prsu? Otestujte se!
Články: Víte, jaké jsou příznaky rakoviny prsu? Otestujte se!
Nečekejte, až vám lékař...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: