Jedná se o těhotenství?

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, beru antikoncepci Artizia, beru ji pravidelně a nemám problém ani s menstruací, tentokrát mám menstruaci slabší a mnohem kratší, je mi to divné, měla jsem i pohlavní styk s přítelem, je vůbec možné otěhotnět i přes antikoncepci? na internetu jsem četla několik diskuzí o tom, jak dívkyy měly menstruaci a přesto byly těhotné, příznaky apod. Některé příznaky, jako bolesti hlavy, lesklé oči, chuťe, připadá mi, že to bych těhotná být musela asi neustále, nezvracela jsem, ani mi nevadí vůně...Jsem studentka, takže se těhotenství obávám.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, při užívání antikoncepce se stává menstruační krvácení slabší a kratší. Těhotenství bych se při pravidelném užívání tablet neobávala, pro svůj klid si můžete udělat těhotenský test. Je to jistější než spekulace.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: