Jedná se o vážnější problém či pouhou trivialitu?

Dobrý večer,mám 15 let a chtěl bych Vás požádat o radu. Před měsícem jsem měl zánět močocých cest a zhuštěnou žluč, pan doktor mi napsal recept na antibiotikum Triprim, nasadil dietu a přikázal mi pít mnoho tekutin. Po cca 10 dnech problémy přestaly, antibiotikum jsem dobral a šel na kontrolu, pak doktor řekl, že by už vše mělo být v pořádku a poslal mě domů. Včera, přibližně po měsíci, co jsem se uzdravil, nastalo tlačení v podbřišku a druhým dnem mám světlou stolici, ale jinak žádné pálení při močení nebo něco podobného. Rád bych se tedy zeptal, zda mám po víkendu běžet k lékaři, který nebude moc nadšený, když mu zase sdělím, že mám zase tyto problémy, nebo mám nasadit nějakou dietu a pár dní počkat. Děkuji Vám za brzké zodpovězení mé otázky.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Tomáši. Je celkem možné, že se Vám infekce močových cest po měsíci vrátila. Nejlépe uděláte, když navštívite svého lékaře, aby Vám vyšetřil moč kultivačně a na základě výsledku zahájil cílenou antibiotickou léčbu.

MUDr. Michaela Bobelová
MUDr. Michaela Bobelová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Dialyzační a nefrologické centrum při NsP Havířov

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x