Jenamazol, candibene v těhotenství

Dobrý den, paní doktorko, jsem 38+0 a začlo mě to tam dole svědit a trochu pálit. Doma mám mast jenamazol a čípky na zavádění candibene. mohu něco z toho použít? Všude jsem se dočetla, že účinná látka clotrimazol není kontraindikována a v posledním trimestru nevadí. Mohu tedy aspon zevně mastičku použít? Do poradny jdu v pondělí, tak se zeptám, ale nerada bych, aby se mi to bez léčby rozjelo, je tedy možné některý výrobek použít a pouze zevně, nebo můži i zavést? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, bez obav můžete použít tyto přípravky. Nebojte se ani zavedení vaginálního čípku. Vašemu lékaři oznamte jaké léky používáte.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x