Ještě jednou vysoký krevní tlak

  • Dotaz od: Dagmar Hahnová
  • Publikováno: 26.11.2008
  • uLékaře.cz

Dobrý den, děkuji mnohokrát paní doktorce Leskovské za rychlou odpověď a měla bych ještě jeden doplňující dotaz. K již zmíněné ztuhlé bederní páteři se objevila i skolioza páteře hrudní. Cvičením, posílením svalů v hrudní části páteře by se měl taktéž odstranit problém s vysokým krevním tlakem. Toto zřejmě také nebude správná myšlenka. Nebo ano? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, skoliosa se většinou vyvine v průběhu vývoje člověka, už od dětství vadným držením páteře a ochablým svalstvem podél páteře. Pokud tolik věříte cvičení, jistě se do něj pusťe, je možné, že efekty budou překvapivé (zpevněné zádové svaly jsou přínosem v každém ohledu) a moc bych vám to přála. Ale hypertenze souvisí opravdu hlavně se stavem cév, na který byste se také měla soustředit. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Čeká vás ozařování karcinomu prostaty? Poradíme, na co se připravit
Játra v ohrožení: jak poznat problém
Články: Játra v ohrožení: jak poznat problém
Játra jsou životně důležitý...
Dráždivý tračník
Články: Dráždivý tračník
Nejodvážnější lékařské...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Zánět, nebo mechanické poškození? Rozpoznejte příčinu bolesti zad
Letní čas – nepřítel vašeho srdce!
Články: Letní čas – nepřítel vašeho srdce!
Nastavení hodin směrem k...
Zánět slepého střeva
Články: Zánět slepého střeva
Zánět slepého střeva vzniká...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: