Jícen

Dobrý den, mohla by jsem Vás poprosit o radu, jsou to tři měsíce, kdy jsem byla na endoskopii ohledně žaludečních potíží, vyšetření bylo bez nálezu, jícen v pořadku, žaludek i kousek tenkého střeva. Pouze byl zjištěn citlivý žaludek a špatná funkce jícnového světače, mám pocity říhání a občas v jícnu cítím takové mírné bublání, ale žáha mě nepálí. Teď jsem začála užívat Helicid 20 a potíže ustupují. Je možné, aby za ty tři měsíce od endoskopie do zahájení léčby se nějak poškodila sliznice jícnu, četla jsem, že se mohou poškodit buňky ve sliznici a vznikne rakovina. Omlouvám se, je to velmi laický dotaz. Měla by jsem po ukončení léčby ( pokud bude úspěšná )absolovovat opět endoskopii ? Děkuji moc za Váší odpověď.

Odpověď odborníka:

Dotaz je na místě. K porušení sliznice jícnu dochází ale po delší době, než jsou 3 měsíce, obvykle je to otázka let. Opětovná endoskopie je dle uvážení lékaře, myslím, že ani nebude třeba.

MUDr. Sylvie Richterová
MUDr. Sylvie Richterová

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: