Jícnové varixy

Dobrý den, moc a moc Vás prosím o jakoukoliv radu a pomoc. Jsem zoufalá, můj příběh by byl na román, okolí si myslí ,že ráda píši, ale není to pravda. Tak něco o mě, abych to výstižně zestručnila, ale nic nezapomněla. Tak je mi 30 let, jsem svobodná, bezdětná, léčím se se závislostí na alkoholu, bulimii, anorexii a mám hraniční poruchu osobnosti. Pila jsem od 19 let a vždy pak měla zvýšené jaterní enzymy. ALT, AST, GMT přes 4,.....5.1. mi na gastroskopii zjisili jícnové varixy a na ultrazvuku počínající cirhózu. Strašně moc chcít žít a bojovat, nechci umřít, byla jsem i v léčebně, ale nepomohlo to, piji permanentně zatím víno krabicové, ale chci to utnout, z léčebny mám už strach jako ze smrti. Měla jsem v pondělí exces, že jsem po 2 litrech vína zkolabovala s 3,7 promile alkoholu a skončila na JIPce, druhý den se mi proto odložila biopsie. Každý mě straší, že už je na vše pozdě, že prostě ty jícnové varixy prasknou a já vykrvácím, nikdo mi nechce říct přesně, co mám dělat a pravdu, jak to je ? Prý se už ani nemůžou zahojit ? Beru jen Gasec a Ganaton. Prosím o pomoc. Dííky. Jana

Odpověď odborníka:

Skutečně je to tak, pokud okamžitě nepřestanete pít, váš život nebude mít dlouhého trvání. U cirhosy vám hrozí jaterní selhání a transplantace jater se u alkoholiků nedělá. Jícnové varixy mohou prasknout a pak dojde k téměř okamžité smrti na vykrvácení. Takže nemáte moc na výběr: buďto se vzchopíte a okamžitě přestanete ( vím, že je to nesmírně obtížné, ale jiní to taky dokázali), založíte rodinu, budete mít děti a budete spokojeně žít až do stáří, nebo bude rychlý a bolestivý konec, a to by ve vašem věku nebylo nutné, že?

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: