Jídlo u průjmu a zvracení

děkuji za odpověď. Dcera již nezvrací, ale pořád má trochu průjem. Za poslední 4 dny snědla asi 2 rohlíky, kousek banánu, jinak nic nechtěla. Přijde mi slabá a unavená.

Odpověď odborníka:

dobrý den, je dobře, že už obtíže odeznívají. Řidší stolice může přetrvávat ještě několik dnů, proto je třeba přecházet na normální stravu pomalu. Každé onemocnění, a akutní gastroenteritida obzvlášť, je pro dětský organismus zátěží, a proto může být dcera unavená a méně jíst. Do jídla ji určitě nenuťte, nechte ji, ať sní, co uzná za vhodné (v rámci střevní diety). Doufám, že v době odpovědi se dceři vede již lépe. dr. Moravcová

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: