Jiné braní antikoncepce

Dobrý den, chci se zeptat... Kamarádka se nemohla dočkat a začala brát antikoncepci (lindinete) dříve, než měla menstruaci. Po čtyřech prášcích měla nechráněný pohlavní styk. Udělala si rychlý těhotenský test a vyšel poziitivně. Myslíte, že je veliké riziko otěhotnění?

Odpověď odborníka:

Pokud se hormonální antikoncepce začne užívat v jiný den než v první den menstruačního krvácení, je třeba se ještě minimálně týden chránit další metodou. Nástup účinku antikoncepce v tomto případě není okamžitý. Pokud test vyšel pozitivně, doporučuji návštěvu gynekologa.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x