Jiné než chirurgické odstranění lipomu

Pane doktore, mám na zádech relativně velký lipom, možná 5 cm. Nerada bych měla velkou jizvu po chirurgickém odstranění, proto bych se Vás ráda zeptala na další metody. Slyšela jsem o injekční lipolýze - myslíte, že tento zákrok má nějaký účinek? Alespoň, co se zmenšení lipomu týče? A potom liposukce lipomu - neodhadl byste přibližnou cenu zákroku? Jaka je pravděpodobnost opětného nárůstu lipomu u obou metod? Děkuji mnohokrát.

Odpověď odborníka:

5 cm lipom není velký a myslím, že i jizva může být při jeho odstranění okolo 3 cm, ostatní metody jsou alternativní a riziko recidivy je velké...., proto doporučím návštěvu plastického chirurga v místě spádu.....možností je celá řada, rozhodnout se však musíte sama, kterou variantu zvolíte.......
S pozdravem....

MUDr. Lukáš Frajer
MUDr. Lukáš Frajer

Specializace: Plastická chirurgie
Pracoviště: Klinika plastické estetické chirurgie Perfect Clinic

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: