Jít či nejít na operaci

Náš syn (18 měsíců)má vrozenou hydronefrozu IV. stupně se skoro uplnou afunkcí 1 ledviny (4%), kde je parenchym pouhý 4mm. Náš pan doktor za kterým jezdíme do prahy doporučuje vyndání této ledviny, protože to je prý časovaná bomba na možný zánět, zjednodušeně řečeno, celou dobu jsme byly smíření s tím, že malému bude laparoskopicky vyndána, ale na běžné kontrole na nefroktologii, jsem potkal kamaráda, který jezdí do brna se svým 4 letým synem a tam o žádné operaci nemluví a ani o skoro žádném ohrožení zánětu, akorát má velká omezení v rámci pohybu. má otázka zní zda s ním máme jít na tu operaci nebo, chci se zeptat, aby jsem měl více názorů. Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Určitě více názorů neškodí. Je pravda, že v těchto specifických případech se mohou lišit názory jednotlivých lékařů. Musím říct, že jsem to zažil na vlastní kůži a není to příjemné. Většinou je rozhodnutí na Vás, ale nemáte znalosti, jak se rozhodnout. Bude vhodné se připravit na to, že názor se může lišit a rozmyslet se, jak se zachováte. Přeji hodně štěstí v rozhodování.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x