Jít radši na kontrolu?

Dobrý den,mám dotaz ohledně mých prsou.(Je mi 28,mam dva porody za sebou.)Už nějakou dobu je mám docela viditelně rozdílně velke.Žádnou bulku jsem si v nich nenahmatala.Je zvykem že je mám těsně před menstruací citlivé a bolestivé,ale teď mám do menstruace víc jak týden a to větší mně trochu poboliva.Mám se znepokojovat a uhánět na gyndu,nebo to je normální a jde jen o nějaký hormonální výkyv,antikoncepci už rok neberu.Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Citlivost -bolestivost prsů je nejčastěji způsobena vlivem hormonů během menstr. cyklu.Pro jistotu bych doporučil prsy vyšetřit pohmatově a ev. provést ultrazvuk prsů. Na bolestivá prsa učinkuje např. Mastodynon-je k dostání bez receptu. S pozdravem

MUDr. Michael Kozák
MUDr. Michael Kozák

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologicko – porodnická praxe

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: