Jízda na inlinech se skoliózou páteře

Dobrý den, mám dotaz. Chtěla bych začít jezdit na kolečkových bruslích, ale četla jsem, že to není moc dobré na páteř. Vzhledem k tomu, že mám skoliózu páteře, tak mám obavy, aby se mi to ještě nějak nezhoršilo. Myslíte, že kdybych jezdila na inlinech třeba dvakrát týdně 3 hodiny, že by mi to mohlo nějak ublížit? Děkuji

Odpověď odborníka:

Záleží na závažnostio skoliozy, stupni skoliozy dle Cobba, stavu svalového aparátu a k tomu se může vyjádřit váš ortoped a rehabilitační lékař. Začít pohybovou aktivitu na kolečkových bruslích s kratšími treninkovými časy je rozumnější. V zásadě proti rozumnému užívání pohybu na kolečkových bruslích nelze nic namítat.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: