Jízda na koni

Dobrý den, asi pred mesicem jsem ukoncila trictvrte rocni lecbu v rehabilitacnim centru s doporucenim domaciho cviceni + plavani, joga, atd.. Toto centrum jsem navstevovala kvůli bolesti zad a kvuli bolestem, ktere vystrelovaly do leve nohy a později mi zjistili vyhrezlou plotenku 4mm L3/L4 a zuzeny paterni kanal. Cviceni mi dost pomohlo. K Vanocum jsem dostala poukaz na lekce jezdeni na koni, coz byl vzdycky muj sen a chtela bych se zeptat, zda-li je to pro me vhodne? Predem mockrat dekuji za opdoveď

Odpověď odborníka:

Vážená Jano, doporučil bych se poradit s Vaším ošetřujícím lékařem. Neznám Váš momentální stav a nemohu určit zda již jste schopna jízdy na koni bez rizika. Při jízdě na koni může při otřesech dojít ke zhoršení, ale nemusí. Nejvhodnější metoda kterou znám k léčbě výhřezu meziobratlové plotýnky je cvičení SPS (SM Systém). Pokud budete potřebovat poradit někoho šikovného v Brně, napište, pokusím se poradit.

Bc. Martin Trávník
Bc. Martin Trávník

Specializace: Rehabilitace
Pracoviště: Centrum zdravých zad

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: