Jizva po císačském řezu

Dobrý den chtěla jsem se zeptat.Jsem 1 a půl po 2 císařském řezu .První akutní tíseň plodu při porodu ,nepostupující porod .Nakonec malí zemřel na SDIS 4 den po porodu nic se neprokázalo.Druhý porod nakonec také císařským řezem selhávali mi játra bílkovina v močí nepostupujcí porod.Vše pak v pořádku .Teď jem byla po roce na preventivní prohlítce a pan doktor najednou zjistil z ultrazvuku že mi jizva na děloze se rozšklobyla.Jelikož by jsme ještě chtěli mimi když to tedy půjde a neohrozím tím sebe .Tak prý mi to budou muset opravit -znovu sešít.Tak se ptám to mi budou muset znovu rozříznout a sešít?Je to vůbec možné a jak pak se dlouho musí počkat jež otěhotnět a hlavně jestli to pomůže a budu moc mít ještě dítě nebo by jste doporučila že už raději né ? děkuju za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud plánujete další těhotenství a podle ultrazvuku je podezření na defekt dělohy v oblasti jizvy po císařském řezu, bude v první řadě vhodné hysteroskopicky a laparoskopicky ověřit nález na děloze. Podle nálezu se zvolí nejvhodnější způsob ošetření. S dalším těhotenstvím je nutné počkat do zhojení. Případné další těhotenství musíte považovat za rizikové vzhledem k jizvám na děloze po předcházejících operacích.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: