Jizva po laparoskopické operaci kýly

Dobrý den, jsem 4 týdny po laparoskopické operaci tříselné kýly. Vše se mi skvěle hojilo, ale včera mě z ničeho nic začala bolet jizva a kolem jizvy v pupíku. Bolí to na dotek a při pohybu. Mám se obávat nějaké komplikace či bych měl zajít za chirurgem? Předem děkuji za radu.

Odpověď odborníka:

Bolest je vždy reakcí na dění, v tomto případě možné zánětlivé změny v místě vstupu přes stěnu břišní, může se vytvořit i malé hnisavé ložisko. Domnívám se, že vyšetření na chirurgtii je zcela na místě, podle stavu příslušná loéčby i když bude třeba jen minimální. Pooperační stavy mají být pod lékařskou kontrolou.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: