Jizva po operaci slepého střeva

Dobrý den, před čtrnácti dny mi byla provedena apendectomie a jizva se hojí dobře. Jen jsem se chtěla zeptat, zda je normální, když jizva i její okolí je zatvrdlé. Ze začátku to byl jen tenký tvrdý proužek, ale teď se rozšířil i do okolí. Jinak mě nic nebolí... Předem děkuji za odpověď... Přeji hezký den

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Terezo. Zatvrdnutí jizvy po operaci bývá normální, postupně jizva změkne a zmenší se. Pokud však pozorujete opační proces, kdy se jizva zvětšuje a bolestivost, případně otok či zarudnutí se šíří do okolí, doporučil bych chirurgickou kontrolu. Může se jednat o zánět. Hezký den.

MUDr. Tomáš Šebek
MUDr. Tomáš Šebek

Specializace: Chirurgie zaměřená na laparoskopické operace
Pracoviště: Chirurgické oddělení Nemocnice Na Františku

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: