Jizva ve střevech

Dobrý den, před časem (27.1. 12) jsem vám pokládala dotaz. U doktora jsem pak byla a to co semnou vyváděl bylo příšerné. Bylo mi řečeno že mě trápí jizva po operaci trhliny a že jediná věc jak se tohoto zbavit, je jizvu natahovat a tak jsem dostala injekci přímo do konečníku a pan doktor mi jizvu natahoval. Poslal mě domů. Jenže do cca dvou dnů se mi u konečníku udělala boule. Znova lékař...znova injekce do konečníku...akorát že tentokrát mi to pan doktor rozřízl a odstranil velkou krevní sraženinu. Nyní je to 3 dny po tomto zákroku a bolí to čím dál víc. Je možné že mým problémem je opravdu "jen" ta jizva? A opravdu se dá ta příšerná bolest odstranit pouze natahováním jizvy? Pan Dr. řekl že pokud by to nepomohlo, tak mi to bude natahovat pod narkozou. Trochu se bojím aby to nedopadlo jako minule. Šla jsem na operaci s trhlinou a pan doktor mi při té příležitosti vzal i nějaké hemeroidy.....pak jsem se 3 měsíce dávala dohromady. Už na to nějak psychicky nemám protože mám spoustu jiných zdr. komplikací. moc děkuji za odpovědi

Odpověď odborníka:

Trhlinka řiti o kterou se zřejmě jedná se někdy náročněji léčí. Tato metada podle Recamierové se provádí častěji v celkové anestezii a není určena k natahování! jizvy, ale k uvolnění krečovitého stažení zevního svalového svěrače k uvolnění řitního otvoru. Existují i jiné metody, kde se trhlinka vyřízne a provede se její sešití. Záleží na vašem nálezu v řitnním otvoru a zhodnocení lékařem proktologem. Skutečností je, že tyto výkony nejsou nijak příjemné a vyžadují velkou spolupráci s lékařem.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: