Jizvy po operaci

Dobrý den, chtěla bych poradit, jak na jizvy po operaci (v únoru 2011) zlomeniny pažní kosti. Zlomenina je již zhojená, zavedený materiál byl ponechán uvnitř. Jizvy nejsou výrazné, ani vystouplé a hluboké. Doporučil byste mi laser, který je používán na rehabilitačním nebo na kožním odd.? Jak účinné lasery mohou mít v kosmetickém salonu a jaká je účinnost? děkuji za vaši odpověď.

Odpověď odborníka:

Pokud nemáte žádnou komplikací operační rány nedoporučoval bych žádnou takovou aplikaci o které se zmiňujete. Naopak by mohlo dojít k podráždění operační rány a její změně k horšímu. Ránu dostatečně zvláčňovat jakýmkoliv krémem na obličej, Nivea a podobně. Jaké používají lasery v kosmetických salonech to nemohu posoudit, jedná se pokud vím jen o jednoduché lasery. I rána ke zhojení potřebuje čas a ten čas lze uvést až na 1 rok, kdy se stav stabilisuje.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: