Jod a alergie

Dobry den, jsem alergik na jod,kvuli tomu mi nemohlo byt delno CT plic na podezreni na embolii plic,da se to provest bezpecne u podani napr.rectodeltu?Dekuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Při alergii na jod se vyšetření s kontrastní látkou dá provést, musí se na to připravit pacient ( kortikoidy, antihistaminika ), rentgenolog podle toho i volí kontrastní látku. Nicméně akutně se to moc udělat nedá. Při podezření na akutní plicní embolii je dostatečným řešením provést echo srdce, kde hlavně ty závažnější plicní embolie jsou viditelné velmi dobře.

MUDr. Jaroslav Čupera
MUDr. Jaroslav Čupera

Specializace: Intenzivní medicína
Pracoviště: ARO Nemocnice Ivančice

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: