Jodisol v těhotenství

Dobrý den, jsem v 19 tt a dodnes jsem poměrně pravidelně používala (řádově několikrát týdně) jako desinfekci jodisol spray, z důvodu přehnané obavy z infekce (máme zvířata). Zejména na škrábance a popraskanou kůži na rukou a vyjímečně i na akné v obličeji. Nyní jsem zjistila, že v těhotenství se přípravek smí používat jen po poradě s lékařem, a že by mohl negativně ovlivnit vývoj štítné žlázy u dítěte. Chtěla bych se tedy zeptat, zda je možné odhadnout míru rizika spojeného s používáním jodisolu v mém případě a jak bych měla nyní dále postupovat (např. vyšetření ?) . Velice děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

dobrý den,pokud užíváte desinfekci jednou za čas,tak se nebojte.můžete desinfekci střídat i s jinou, nejodovou.třeba peroxid, septoderm aj.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: