Jsem asexuální?

Chtěla bych se s vámi poradit, zda jsem nebo nejsem asexuální. Začalo to už s pubertou, kdy se všechny holky začaly zamilovávat, mluvit o klucích, o chození atd. Jenže já jsem vůbec neměla tohle potřebu řešit, žádného kluka jsem nechtěla, nezamilovala se, nepotřebovala jsem nikoho. Ale kluci se mi líbily. Postupem času jsem si začala uvědomovat, že pokud chci normálně žít, měla bych začít žít i sexuálně, ačkoliv se mi do toho vůbec nechtěla, nelákalo mě to. První sex. styk jsem zažila s kamarádem, nebyla jsem do něho zamilovaná, proto jsem si začala říkat, že asi to byl důvod, proč mě to vůbec nebavilo. Chtěla jsem to mít co nejdřív za sebou. Bylo mi 19 let. Časem jsem se začala opravdu zamilovávat do kluků. Byla jsem do nich blázen, ráda jsem se s nima objímala, hladila, mazlila, líbala ale na sex jsem vůbec nemyslela. Často jsem to přetrpěla kvůli němu. Samotný sex mi nebyl odporný ani nejsem věřící, jenom mě prostě nebavil a je to stále stejný. Nebaví mě ani s milovanýma osobama, chci to mít co nejdřív za sebou, někdy se dá říct, že se i nudím. Stejné je to i s masturbací, nebo s koukáním porna. Neustále mi přijde, že je sex vlastně úplně narozdíl od lásky zbytečný, upřímně nevím, co s ní všichni mají, klidně bych byla schopná doživotně sex. abstinovat a nevadilo by mi to. Nikdy jsem nebyla sex. zneužívána nebo něco podobného, nejsem žádná náboženská fanatička, feministka nebo něco podobného. Jsem zdravá, hormonálně jsem v pořádku a normálně pravidelně menstruuji. Prosím o radu! Děkuju moc předem!

Odpověď odborníka:

Zdá se mi, že to máte v hlavě docela srovnané. Pravděpodobně nemáte nějaký zásadní zdravotní nebo psychický problém. Většina lidí zdaleka není sexuálními maniaky a nemusí mít sex pořád. To že pro Vás sex není nijak zásadní rovněž není důvod ke znepokojení. Prostě na to někdo není. Možností však je i to, že jste ještě nezažila kvalitní sex, který by se Vám líbil a ani jste k tomu neměla vhodného partnera. Existují teorie, že více jak polovina žen, která obtížně dosahuje orgasmu nemá dostatečně kvalitního partnera

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Zánět močového měchýře
Články: Zánět močového měchýře
Zánět močového měchýře...
Rekonstrukční operace zachraňuje prsy a ženské sebevědomí
Kvasinková infekce pochvy
Články: Kvasinková infekce pochvy
Kvasinková infekce pochvy...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Pásový opar může vážně poškodit zrak!
Články: Pásový opar může vážně poškodit zrak!
Takzvaný herpes zoster...
Endokanabinoidní systém: ovlivňuje i vnímání bolesti
Články: Endokanabinoidní systém: ovlivňuje i vnímání bolesti
Endokanabinoidní systém v...
S léčbou kýly neotálejte, není se čeho bát
Články: S léčbou kýly neotálejte, není se čeho bát
V minulém článku jsme se...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: