Jsem očkovaná proti klíšt...

  • Dotaz od: Jana Dvořáčková
  • Publikováno: 21.3.2008
  • uLékaře.cz

Jsem očkovaná proti klíšt.mening. preparátem FSME-IMMUN. a přeočkovaná po 3 letech v lednu 2005.chtěla jsem jít na další přeoč.po 3 letech,ale u lékaře mi řekli,že to platí 5 let,abych nechodila.Nemůžu něco zmeškat?kdy se mám dát přeočkovat?Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, po pěti letech přeočkování bohatě stačí, nemusíte se obávat, že byste něco promeškala. Přeočkování je vhodné před začátkem "klíšťové sezóny" (ideálně v lednu nebo únoru). Více informací najdete na www.klistova-encefalitida.cz.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: