Jsem těhotná?

Dobrý večer před měsícem mě přítel uspokojoval prsty..ale bředtím se udělal..zajel asi 1 cm do pochvy ale prst si před tím než ho tam strčil utřel kapesníkem...bojím se že sem otěhotněla..měsíc už špatně spím.. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

škoda, že neužíváte antikoncepci, ať hormonální, nebo intrauterinní tělísko ("DANA"). Obojí je v současné době velmi "vychytané," moderní nitroděložní tělíska i moderní i antikoncepční přípravky jsou konstruovány tak, že prakticky nevyvolávají nežádoucí účinky. Jejich pravděpodobnost je mizivá a při pravidelných gynekologických prohlídkách je jejich výskyt případně zjištěn. Větším risikem je vyjít na ulici ... Teoreticky těhotná být můžete, pomalu by se měla dostavit menstruace. Gravitesty, ať z lékárny, nebo od gynekologa, už by byly positivní - udělejte si opakovaně gravitest, pokud se menstruace nedostaví, okamžitě navštivte gynekologa. Propříště je to poučení, že coitus interruptus (přerušovaná soulož) a současná nebo vzájemná masturbace nejsou dostatečné metody eliminaci risika otěhotnění. Rozhodně neplánovaného, snad ne nechtěného. Užívejte si sexu, ale bezpečného (resp. podle Angličanů? bezpečnějšího, myšleno než dosud - safer sex). Dr. Borovanský

MUDr. Vladislav Borovanský
MUDr. Vladislav Borovanský

Specializace: Psychiatrie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: