Jsem těhotná?

Dobrý den před dvěma měsíci jsem měla poslední pohlavní styk, užívám HA ale v té době sem jí na krátkou dobu vysadila. Od té doby jsem měla 2x menstruaci ale poslední byla dlouhá jen tři dny.Z nepodložených důvodů mám velký strach , že sem těhotná. V pondělí sem byla u gynekologa, ale ten mě prohlédl a udělal vyšetření pohmatem. Dnes jsem si dělala těhotenský test a myslím že vyšel negativní. Chtěla bych se zeptat zda by něco gynekolog po dvou měsících poznal jen pohmatem, a prohlídkou bez sona a krevních testů. Je tu šance, že jsem těhotná?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ve 2. měsíci těhotenství je děloha již i na pohmat zvětšená. Případné podezření na graviditu by gynekolog kontroloval ultrazvukem. Při negativním těhotenském testu a pravidelném menstruačním krvácení není důvod mít nepodložené obavy z těhotenství.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x