Jsem těhotná a bojím se pohlavních nemocí.

Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat. Jsem těhotná / 9 tt / ale dočetla jsem se na internetu i od lidí, že se dá kapavka přenášet i tím, že si sednu na prkýnko, utřu se do stejného ručníku jako nakažený. Bydlím s přítelem a ještě s jedním párem. A ten je nakaženej, teda ten chlap je už vyléčenej ale ona bere antibiotika a lečí se kapavkou. Bojím se, že bych to mohla nějak chytnout a mohla potratit nebo se stát něco dítěti. Nechci nic riskovat, tak proto se Vás chci zeptat. Ke gynekologovi, jdu až za 2 týdny. Chci se ho zeptat i aby mi udělal nějaký ty stěry, ale chci se zeptat. Zda je možné, kapavku chytnou takle. Děkuji za odpověd. Předem děkuju

Odpověď odborníka:

Při běžném vyšetření v těhotenství se na pohlavní nemoci přijde ( kapavka ze stěrů, syfilis, HIV z krve). Pravděpodobnost, že kapavku chytíte na záchodě je prakticky nulová. Dodržujte samozřejmě běžnou hygienu.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: