Jsou bolesti spojené s antikoncepcí?

Dobrý den, ráda bych se zeptala ohledně užívání HA. HA užívám skoro 5let za těch 5 let mám již čtvrtý přípravek, začala jsem s Cilest, Minerva, Lindynete a nyní mám Azalia. HA jsem byla nucena vyměnit kvůli bolestem hlavy. Nyní co užívám půl roku Azalii se mi začali ještě k bolestem hlavy oběvovat občasné bolesti lýtek, moje zaměstnání je ale taky náročné na nohy celý den si nesednu a sloužím dvanáctky. Za poslední měsíc pozoruji i bolesti co se týká podbřišku a oblasti vaječníku a hrudní kosti kde to jde až do prsou, patologie ale nehmatám. Již jsem i uvažovala o úplném vysazení HA. Rodinná zátěž na IM, CMP, DM IItypu, embolii ze strany rodičů otce.

Odpověď odborníka:

Pri vaší rodinné anamnese a subjektivních potížích bych antikoncepci rozhodně vysadil příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: