Jsou chlamýdie a kapavka bezpříznakové?

chtěl bych se Vás zeptat, zda kapavka či chlamydie jsou u mužů často bezpříznakové jak se někde na netu píše. Neměl jsem vyloženě rizikové chování (soulož) a po měsíci nemám žádné příznaky. Můžu mít kapavku či chlamydie aniž bych o tom věděl? Poté by se projevily klasické příznaky pálení, výtoky apod. nebo už by bylo pozdě? Děkuji za vysvětlení. Nechce se mi totiž "zbytečně" podstupovat výtěry z trubice. Je to bolestivé či nepříjemné? Děkuji

Odpověď odborníka:

kapavka v akutní fázi mívá jednznačné příznaky, ale pokud se neléčí a přejde do chronicity, pak se již nemusí výrazně projevovat. Chlamydie mohou být od počátku bezpříznakové. Výtěry z močové trubice jsou nepříjemné. Pokud jste neměl rizikový kontakt, není nutné na odběry chodit.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x