Jsou nutná antiepileptika?

Dobrý den, ráda bych se zeptala na to, zda je podle Vašeho názoru vhodné, abych užívala antiepileptika. Popis mé situace: ve svých 34 letech jsem prodělala první záchvat bezvědomí s křečemi a pěnou u úst. Neurolog mě poslal na EEG a CT. CT v pořádku, EEG zachytilo ojedinělou ostrou vlnu, která prý pravděpodobnost opakování záchvatu zvyšuje. Neurolog mi předepsal Keppru, ale užívání léků se bojím, a tak jsem ještě nezačala. Ráda bych si dala šanci vyčkat, až jestli se záchvaty opravdu budou opakovat - věřím, že ne. Mám totiž pocit, že k mému záchvatu došlo následkem opravdu nadměrného stresu, který trval asi 4 až 5 měsíců, a jen co odezněl a mně se ulevilo, přišel záchvat. Přikládám to tedy posttraumatické reakci organismu a s braním tak výrazné medikace bych ráda ještě vyčkala. Co si o tom myslíte? Předem moc děkuji za odpověď. Inge

Odpověď odborníka:

Jistě se mohlo jednat o epileptický záchvat provokovaný vyčerpáním. zavedení léčby v tomto případě není zcela nutné, závisí na více okolnostech - EEG nález, typ záchvatu, nález na zobrazovacím vyšetření mozku, a také samozřejmě na dohodě s pacientem. Zkuste to, co píšete zde, sdělit svému lékaři a domluvit se s ním. Samozřejmě je nutné dodržovat režimová opatření, neponocovat, nepospávat přes den, naprostá abstinence alkoholu. Na druhou stranu Keppra je velmi šetrné a moderní antiepileptikum.

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: