Jsou to projevy štítné žlázy?

Dobrý den, mám na Vás dotaz týkající se snížené funkce štítné žlázy. U praktického lékaře mi byla zjištěna snížená funkce štítné žlázy. Byla jsem poslána na endokrinologii, kde mi však pan doktor neposkytl žádné informace. Nebyla jsem tázána na případné obtíže. Byl mi předepsán Letrox 50 - 1/2 prášku ráno. Je mi 24 let a jsem studentkou VŠ a pociťuji poslední dobou problémy s učením, s pamětí a soustředěním se. V pedagogicko-psychologické poradně mi bylo řečeno, že by to mohla být porucha soustředění, ale neví na kolik by příčinou mohlo být onemocnění štítné žlázy, popřípadě užívaný lék? Proto by mě zajímalo, zda-li by níže popsané obtíže mohli mít něco společného s tímto onemocněním, popřípadě s užívaným lékem? (časté zapomínání věcí ale i úkolů, které bych měla splnit,špatné soustředění se - např. někdo na mě mluví, vnímám ho, ale po chvíli vlastně nevím, co mi říkal, pokud mi někdo říká více příkazů najednou, nedokáži si je zapamatovat, atd.->tolik ve zkratce, co mě momentálně napadlo. Také mám "návaly", například při změně prostředí - z venku do místnosti a naopak, špatný a nekvalitní spánek...). Budu velmi ráda za Vaši odpověď. S pozdravem a přáním pěkného dne. Veronika Petříková

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud užíváte Letrox nebo Euthyrox /náhrada hormonů/ již déle jak 3měsíce a hladiny hormonů na kontrole z krve včetně regulačního TSH jsou v normě, neměly by být vaše problémy od štítné žlázy, rozhodně ne od léků. Prosím, navštivte psychologa na opakovanou poradu (psychoterapiíí se dají řešit i případné poruchy spánku). Hezký den.

MUDr. Jana Leskovská
MUDr. Jana Leskovská

Specializace: Radiodiagnostika
Pracoviště: Rentgenoložka

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: