Jsou toto příznaky chřipky nebo něčeho jiného?

Dobrý den, mám problém v tom, že jsem byla před rokem očkovaná proti chřipce a nedávno mi po prochladnutí začalo být z ničeho nic, asi během hodiny špatně, v tom smyslu, že mne pálili oči, začala jsem mít rýmu a kašel. Hned jsem si koupila Coldrex horký nápoj a Paralen a střídavě jsem je třikrát denně brala. Ale ani po jednom se mi nějak neulevilo. Asi po čtyřech dnech se mi udělalo z ničeho nic zase lépe, tak, jsem po ránu nemohla vylézt ani z postele, ale pak mi bylo během dne dobře. Dobře mi bylo asi dva dny a pak jsem zase začala mít tyto příznaky a přidalo se k tomu ještě noční ledové pocení. Dnes už mi je lépe, jen mám rýmu, kašel a noční pocení občasně, jinak celkově se cítím dobře. Chci se zeptat, je toto normální, i když jsem byla proti chřipce očkovaná? A je to vůbec chřipka? Teplotu jsem neměla, ale tu jsem neměla skoro nikdy, když mi nebylo dobře. Děkuji za odpověd

Odpověď odborníka:

Dobrý den, mohla by to být i nově se objevivší alergie... Chřipku můžete dostat, i když jste byla očkovaná, navíc, pokud to bylo už před rokem, vakcína by měla chránit pouze na dané předpokládané konstelaci virů, které se každoročně většinou obměňují - nicméně chřipka se projevuje mimo popsané příznaky hlavně obrovskou únavou a horečkami. Doporučuji navštívit praktického lékaře, který Vám udělá základní odběry, případně Vám vydá žádanku na alergologii, případně imunologii.

MUDr. Vendula Bartáková
MUDr. Vendula Bartáková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Postgraduální studium na Ústavu patologické fyziologie LF MU

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: