Jumping - vliv na páteř

Dobrý den, oblíbila jsem si sport jménem jumping - skákání na trampolínkách - a ráda bych na něj 1x týdně chodila, protože všude slyším samou chválu na jeho pozitivní účinky. V dětství jsem byla sledována ortopedem kvůli mírné skolióze, nyní žádná omezení nemám. Myslíte si, že jumping může mít na skoliózu a páteř obecně negativní vliv? Moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Na lehkou skoliosu nebude mít jumping negativní vliv. Vhodný není u těžších vad a nemocí páteře. Doporučuji řádné rozvičenía kompensační stretching.

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: