Junkční extrasystoly

  • Dotaz od: Bc. Naděžda
  • Publikováno: 23.11.2011
  • uLékaře.cz

Dobrý den, před půl rokem mi na EKG zjistili SV junkční extrasystoly. Dnes ale na EKG křivka nezaznamenala nic, ale ES ještě stále mívám. Je tedy možné, že ES mohou samy zcela vymizet nebo je jen EKG nezaznamenal? Jaký mohou mít případný vliv na celkovou anestezii? Děkuji předem za Vaši podvěď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, občasné ES se vyskytují i u zdravých osob. Dělí se na supraventrikulární (váš případ) a komorové. Někdy mohou spouštět další arytmie, závažné jsou zejména četnější a opakované extrasystoly komorové. Ve vašem případě by tedy celková anestézie neměla být žádným nebezpečím.

MUDr. Miroslava Frčková
MUDr. Miroslava Frčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x