Kalcinom na žebru

Vážená paní doktorko, mému otci (54 let, kuřák) našli při kontrole kalcinom, poslali ho k obvodní doktorce, která mu akorát řekla, že v té nemocni nemají dobrý rentgen a poslala ho na chirurgii. Chtěl bych se zeptat zda se jedná o kalcinom, proč se objevil a zda je nutného ho odstranit. Zpráva z plicní ambulance: skg hrudniku - syté zastření na křížení klavikuly a l.ž. předu v cl.č. kostní změny? parenchym? dop. LB skg askelet Dále: Levy klíček : negat. L laterogram- potvrzuje popsaný nález. VN: kallus na 1. žebru vlevo: kalcifikace v chrupavce? Také přikládám jediný snímek, který mám k dispozici. Předem děkuji za jakékoliv informace. S přáním hezkého dne Petr Kotva

Odpověď odborníka:

dobry den podle priloženéhpo snimku, kde v tomto podani neni uplně kvalitní rozlišení, kde se s nejvetsi pravdepodobnosti jedná kalcifikace chruúavky I.žebra vlevo. Jestli je tatínek kuřák a trvá podezření bylo by vhodné doplnit vyšetření odborníkem pneumologem, který by doplnil vyšetření o CT nebo HRCT hrudníku. S pozdravem

MUDr. Gertruda Čápová
MUDr. Gertruda Čápová

Specializace: Pneumologie
Pracoviště: Privátní plicní ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x