Kalciový sirup

Dobrý den, synovi (3,5 roku) se již od září vrací kašel. Nejdříve po 3 týdnech (suchý dráždivý až astmatický), bral Ventolin potom Spiropent. Poté dr. napsala Bronchowaxom. Došlo ke zlepšení, nyní užívá 2.balení obden a kašel se vrátil, sice v menší míře, ale nemohli jsme se jej zbavit. V lékárně mi doporučili Bronchipret a Kalciový sirup. Bere je 5.den a kašel je témeř pryč. Bronchipret dobereme, ale jak dlouho má užívat ten Kalciový sirup? Jen při onemocnění nebo dlouhodobě? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, předpokládám, že když je synovi 3,5r začal v září chodit do školky a od té doby nosí jeden infekt horních cest dýchacích za druhým. Bronchipret je určitě dobrá volba i v rámci prevence a Kalciový sirup pomáhá organismu bojovat se zánětem. Dlouhodobě preventivně se však užívat nedoporučuje, protože vápník v nadměrné dávce může být zátěží pro ledviny. Takže užívat v průběhu nemoci.

MUDr. Petra Čamborová
MUDr. Petra Čamborová

Specializace: Dětské lékařství a klinická osteologie
Pracoviště: dětské oddělení Krajská nemocnice T.Bati a.s., Zlín
dětská osteologická ambulance, Osteocentrum Zlín, Mediekos Ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: