Kalium chloratum,anopyrin

Dobry den chtela bych se vas prosim zeptat kdyz uzivam tyhle leky jestli to neni Nic vazneho kdyz jsem byla Moste na vysetreni tak mi pan doktor rekl ze kdyz mam snizeni draslik tak zejeto ohrozeni zivota moje pani doktorka mi rekla ze to neni ohrozeni zivota mam take psychicke problemy tak proto prosim zadam o radu dekuji s pozdravem Darina

Odpověď odborníka:

Záleží na aktuální hladině draslíku, obecně by neměla klesnout pod 3,5 mmol/l. Při nízkých zásobách draslíku je vyšší pravděpodobnost nepravidelností srdečního rytmu, to se může projevit např. bušením srdce. Pokud již nízká hladina byla rozpoznána a je léčena doplňováním draslíku, nemusíte se ničeho obávat. Event. sama můžete pomoci rizika plynoucí z nízké hladiny draslíku snížit tím, že budete užívat hořčík, který má blahodárný vliv i na řadu nervových obtíží (hlavně tehdy, je-li podáván s vitamínem B6).

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: