Kamarádka pokračování

Posílám vám kopii našeho rozhovoru, já bohužel neznám její ošetřející lékařku, ona ode mě bydlí daleko a teď už se mnou nekomunikuje ani ona, ani její manžel, nevím co dál :-( Snad na ni dá manžel pozor a začne nějak jednat. 10 duben v 15:14 Nahlásit Reny vážně jsi mu nemusela volat....teď je všechno ještě horší a vážně se vším skončím.....ahoj a měj se krásně.... 10 duben v 15:34 Leni musela jsem a říkala jsem ti, že to udělám, jiná možnost nebyla, mám o tebe obrovský strach a nemůžu jen sedět a přihlížet jak se ničíš. Jsi má kamarádka a i kdyby mě to mělo stát tvoji přízeň, budu ráda, když to přežiješ a budeš jednou šťastná i za tu cenu, že bys mě měla nenávidět. Nevím, jak ti víc pomoct a moc bych ráda, ale už jsem jiné řešení neviděla. Promiň mi to a hlavně s tím začni něco dělat. Může to být laktační psychoza a s tou si sama neporadíš, je to stav velmi vážný a pokud budeš neustále odmítat pomoc, tak se z toho sama nedostaneš. Prosím, zkus to ještě, vážně to za to stojí 10 duben v 17:04 Nahlásit Nestojí a nechci se z toho dostat...a jestli je to laktační psychoza tak to nevim prtože mě tento stav provádí už od dětství...jen se to s problémy prohloubilo a už nechci a nemám sílu s tím bjovat...a máš pravdu...asi už fakt nemám proč tu bít....doufám, že se budeš mít krásně a mám tě fakt ráda, ale nikdo s tím nic už neudělá..teď jsem tu a budu, ale až to nikdo nebude čekat už tu nebudu....nechci do toho už nikoho zatahovat...ani tebe promiň 10 duben v 17:12 Leni, fakt nevím, co víc ti napsat, je mi líto, že to tak vidíš, ale už fakt nevím, jak ti pomoct, když pomoc odmítáš. Pokud ti nepomůže tvoje rodina, já už asi víc udělat nemůžu i když bych moc ráda. 10 duben v 18:20 Nahlásit i tak dík...ale manžel mi akorát tak nadal že do toho tebe zatahuju a měl pravdu...promiň nechci ti dělat starosti, už tě s ničím nikdy nebudu otravovat 10 duben v 19:15 pravdu neměl, měl ti pomoct :-( kdybych věděla, jak ti pomoct, tak to hned udělám, ale já už vážně nevím

Odpověď odborníka:

Dobrý den,znovu se skláním před Vaší schopností být opravdovou přítelkyní.,Vaše kamarádka zmiňuje,že má jisté obtíže již od dětství..V současnosti jde jistě o těžký depresivní syndrom,objevují se i sebevražedné úvahy..takový stav jednoznačně vyžaduje hospitalisaci na psychiatrickém oddělení/bohužel i bez vstupního souhlasu pacientky/-nejde o to,ji někam "zavřít",aby si ostatní už nemuseli dělat starosti,ale o zahájení účinné léčby.Léky Vaši přítelkyni ani její situaci nezmění,ale pomohou vnímat věci méně černo-bíle/jako po umytí šmouhatého skla/.Nyní je jen třeba uvažovat,na koho se obrátit,když Vy jste daleko a manžel nejeví známky iniciativy.Neznám přesně poměry na jižní Moravě,ale jistě tam fungují krizová centra,či je možné komunikovat s příjmovou ambulancí ústavní psychiatrie.Na internetu naleznete stránky pražského RIAPSu,je tam poradenská linka..mají databázi zařízení a jsou velmi šikovní.Prosím,dejte vědět,jak se situace vyvijí-moc na Vás myslím a děkuji

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: