Kamének v ledvině

Dobrý den. V r. 2002, jsem prodělala ledvinovou koliku, a následně mi byl zjištěn v ledvině kamének. podstoupila jsem LERV ale kamének asi nevyšel tak jsem byla sledolvána až do r.2015 nyní, pro ledvinový kámen, na urologii. Celo dobu ten kaménelk byl v ledvinové pánvičce/prý/ a nic mi nedělal, V týdnu jsem prodělala ledvinovou koliku, a byl zjištěn kámen 1,5 . zkoušely ho zaměřit ale nejde to tak mi byl zaveden nějaký sten a podstoupím za měsíc operaci pod narkozou a následné vyndání kaménku. je mi již 67 let a mám strach co to znamená to zavedení stenu, prý mám úzkou moč. cestu, a nemusím se bát další koliky, jinak čůrám trochu málo krev. co když to vypadne??? prosím o nějaké info. Děkuji a hezký den. Ještě dotaz zda operace vyndání kaménku je nebezpečná, nedojde tam k nějakému natržení??? díky.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, stent si představte jako úzkou trubičku které vede močovodem do ledviny kolem kamínku a tím umožňuje průtok moči a zabraňuje kolice. Trocha krve je při stentu běžná. Vypadnout může, ale je to spíše raritní. Operace patří mezi ty bezpečnější. Vše se dělá přes močové cesty pomocí kamery a nemusí se tedy do Vás řezat

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x