Kandidóza

Dobrý den, mám problémy s kvasinkovou infekcí v pochvě, která se stále vrací. Vyzkoušeli jsme s partnerem krémy Canesten, Clotrimazol, Lomexin, já poté ještě tablety na vkládání Clotrimazol. Dvakrát jsme podstoupili týdenní léčbu tabletami Nizoral. Jednou jsem dokonce vyzkoušela i výplach Aflovag - ale po něm mě strašně bolelo v podbřišku, vylítla mi teplota a bylo mi špatně, takže už jsem to víckrát nezkoušela. Bohužel infekce je opět tu, vrací se obvykle těsně před menstruací a vše začíná zase nanovo. Už nevím, co vyzkoušet. Hygienu dodržujeme standardně, při infekci používáme kondomy, partner i já nosíme převážně bavlněné prádlo. Celá záležitost už je velmi nepříjemná. Na gynekologii mi stále dávají tyto krémy, ale už to začíná lézt hodně do peněz a nepomáhá to. Navíc cítím, že partner už toho má plné zuby. Před týdnem jsem začala dokonce jíst pravidelně Activii. Co máme ještě vyzkoušet? Poradíte něco jiného? Děkujeme!

Odpověď odborníka:

V případech úporné mykózy je možno zkusit zhotovení autovakcíny proti kvasinkám, mohlo by vám to pomoci, ještě před tím by bylo vhodné udělat kultivaci a citlivost, zda je to čistá mykóza, nebo i s bakteriální příměsí. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Rektoskopie
Články: Rektoskopie
Rektoskopie je endoskopická...
Pásový opar: samoléčba v 5 krocích
Články: Pásový opar: samoléčba v 5 krocích
Pásový opar je virové...
Klimakterium
Články: Klimakterium
Klimakterium je období...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: