Kapavka

Dobrý den, léčím se s kapavkou na venerologii, je potřeba tento fakt oznámit i mému gynekologovi? (Stydím se)2) Jsou zde nějaká vyšetření,která bych měla po léčbě absolvovat? 3)Měla jsem ji asi 10 měsíců-dá se nějakým vyšetrením zjistit, jaké škody u mě napáchala ?(zajímá mě zejména plodnost)-příp.kde mohu daná vyšetření vyžadovat 4) Plánuji těhotenstvî-můžeme-jakmile budeme mít od venerologa s partnerem potvrzení,že jsme vyléčeni-se začít ihned snažit? Prosím o zodpovězení všech dotazů,děkuji.

Odpověď odborníka:

Váš gynekolog by asi tento fakt vědět měl, rozhodně v případě, že by se vám nedařilo otěhotnět. Pokud byla kapavka léčena včas, není riziko dalších komplikací. Ty by mohly nastat při přechodu do chronické formy - to vám sdělí váš venerolog, o jaké stadium onemocnění šlo. Standardně se žádná další vyšetření nedělají, kromě venerologických testů. Další vyšetření jsou na místě až v případě nemožnosti otěhotnět. Pokud venerolog uzná, že jste oba vyléčeni, můžete se začít snažit.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: