Kapavka

Dobrý den, nechala jsem si udělat ve 3 a 6 měsících po nechráněném styku vyšetření na všechny STD. Na internetu se píše, že testy na kapavku můžou vyjít falešně negativní. Mám se tedy obávat že testy mohou vyjít jako falešně negativní ?? Byly mi provedeny testy na kapavku výtěrem z cervixu a uretry, dále z moči pomocí metody PCR.A dále také krevní testy na HIV, všechno mám negativní. Mohu už v klidu spát a nebát se, že jsem se nakazila nějakou STD ???? děkuju moc za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, jelikož jste na kapavku byla testována vlastně třikrát a vše vyšlo negativní, klidně bych výsledku vyšetření věřila. OBECNĚ sice může někdy některé vyšetření vyjít falešně negativní, ale jedná se o velmi vzácné a speciální situace a při vyšetření na ně lékař myslí, takže kdyby si výsledkem nebyl jistý, ještě by Vás dál vyšetřoval. To samé platí pro v\šetření na HIV. Jestliže jste na něj šla po skončení diagnostického okna (cca do 6 týdnů po nechráněném pohlavním styku se ještě HIV infekce nedá detekovat), také klidně výsledku věřte.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x