Kapavka

Dobrý den. V březnu mi byla diagnostikovana kapavka. Měl jsem ji v těle bez jakýchkoliv příznaků.Léčil jsem ji 10ti tabletami Dexohexal a každý týden chodil na kontrolní stěry. 2x byli výsledky po dobrání léků negativní a teď při 3. testu se opět objevila. Opět mi chtějí nasadit antibiotika. Původně mi lékař říkal že to je nemoc kterou se snadno zbavíme zpravidla do 14dnu tak to už jsou dva měsíce a jak je možné že se objevila kapavka opět. Zdrženlivost dodržuji, takže opětovná možnost nákazy nepřipadá v úvahu. Můj lékař mi toho moc neřekne. Dokonce mi tvrdí že vir HPV se dá odstranit tím že se zbavíme genitální bradavičky a jeho zdravotní sestra zase že se mám smířit s tím že ho budu mít po zbytek života. Takže pravdu ohledně HPV neznám.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, bakterie způsobující kapavku má někdy poměrně špatnou citlivost na léky, ne každé antibiotikum, musí bakterie jednoznačně zničit, proto se kultivace dělá opakovaně, aby se vyloučila možnost jejich reaktivace. Pokud byla tedy 3.kultivace pozitivní, je nutná opět léčba. S HPV je trochu jiná potíž, pokud se dostane do organismu opravdu tam zůstává. U mladších ročníků se doporučuje u mužů stejně jako u žen aplikace vakcíny.

MUDr. Radka Zimolová
MUDr. Radka Zimolová

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Kožní-lymfologická ambulance a kosmetika, Nemocnice Atlas Zlín

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x