Kapavka

Dobrý den, dva dny se již léčím antibiotiky s angínou. Má otázka je: 1) zda je např. kapavka k nerozeznání s angínou? 2) pokud by to teoreticky kapavka byla, zda je možné se nakazit pouze orálně a nemít žádné gynekologické problémy. 3) zda lze udělat stěry a testy na kapavku i při již nasazených antibiotikách? Užívám Ospen 1500 p 8h. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, kapavka může mít obraz podobný jako zánět nosohltanu jiné etiologie, ale může být i bezpříznaková. Pokud se jednalo o pouze orální sex, byl by nález pouze v oblasti hltanu a krčních mandlí, pokud došlo i k pohlavnímu styku, je téměř nepravděpodobné, aby nedošlo i k gynekolog. zánětu společně se zánětem močových cest. Ospen jako penicilinové antibiotikum by mohl fungovat i na původce kapavky. Pokud by byla dodržena minimálně řádná 7 denní léčba v uvedené dávce. Po několika denní léčbě výsledek testů již by nemusel být pak průkazný. Jelikož v současné době je většina původců na penicilin rezistentní, Ospen by pak k přeléčení byl nedostatečný, potíže by přetrvávaly a tudíž by přetrvávala možnost kultivace původce kapavky. Tato kultivace se však provádí speciálními testy.

MUDr. Radka Zimolová
MUDr. Radka Zimolová

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Kožní-lymfologická ambulance a kosmetika, Nemocnice Atlas Zlín

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x