Kapavka

Vážený pane Doktore, předem se Vám omlouvám za můj nevhodný dotaz, ale nevím na koho jiného se mám obrátit. Můj dotaz se týká pohlavně přenosných chorob a to primárně kapavky, syfilis a chlamýdií. Moc bych Vás chtěl poprosit o posouzení rizikovosti mého jednání zhlediska přesnosti pohlavně přenosných chorob v následují situaci: Byl jsem v sauně, kde byl pár a ona jej přede mnou začala uspokojovat, mě daná situace vzrušila ...... následně ke mě přistoupili blíže a ona mi začala masturbovat můj penis, kde však měla preejakulát toho muže, se ktrým tam byla .... Tudiž se mi s velkou pravděpodonodtí dostal jeho preejakulát na žalud ( sliznici ) -- celé to trvalo 4-5 min. k ničemu jinému nedošlo. Mám nyní dlouholetou přítelkyni, která se bránila mít se mnou pohlavní styk ... nyní se již rozhodla, že by do toho šla tento týden, ale já se strašně moc bojím, abych jí nenakazil kapavkou, syfilis,.... Velmi mi na ní záleží, ale když jí nyní odmítnu já, bude to velmi divné. četl jsem, že se u kapavky projeví píznaky mězi 2-5 dnem ..... nyní cítím určité napětí v ústí močové trubice - nevím jak to popsat .... na stránkách jste psali že je pálení při močení, já toto napětí, nebo jak to nazvat tlačení, možná mírné pálení mám permanentně a při močení se to nijak výrazně neprojevuje, je to stále sejné, jak při močení, tak i momo něj. Hlen nebo hnis se neobejvuje ... Dnes jsem 4 a zítra pátý den po rizikovém chování. Chci jít zítra na testy na kapavku ....... kdy je vhodné na ony testy jít, to jsem se nikde nedočetl, A jak test probíhá, trochu mám strach a hlavně jsou testy na kapavku po 4-5 dnech po riziku dostatečně průkazné. A mohle jsem se v rámci mého rizikového chování nakazit i jinými pohlavně přensonými chorobami. Děkuji Vám moc za odpověď a omlouvám se za nevhodnost mého dotazu S pozdravem Petr Studený

Odpověď odborníka:

Co se týče kapavky či chlamydií, domnívám se, že tímto způsobem k přenosu dojít nemohlo. Ale teoreticky by mohlo dojít k přenosu syfilis, pokud by ten druhý muž měl na penisu akutní projevy. Ale to se mi zdá dosti nepravděpodobné. Nicméně nejbezpečnější by jistě bylo mít pohlavní styk s kondomem cca po dobu 3 týdnů, než by ev. došlo k nějakým projevům infekce.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: