Kapavka

Paní Rafčíková, doktor mi předepsal pro léčbu kapavky Penbene 1 500 000. Chci se zeptat zda- li jsou tato antibiotika pro léčbu učinná a kdy začnou zabírat? V pribalovem letaku neni zadna informace o tom, ze by se to vztahovalo i na kapavku a beru to den a nepřijde mi ze by bylo nejake zlepseni. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

ATB PNC řady nejsou na kapavku vhodná , aplikují se dle standardů národní referenční laboratoře SZÚ tetracykliny , makrolidy, florochinolony a cephalosporiny.
Proto navštivte venerologa k nasazení účinné terapie! Chronická kapavka může totiž způsobit krom jiných komplikací třeba neplodnost a také šíření kapavky je trestné.Dále musí být odebrány testy na syphilis a po Vašem souhlasu raději i na HIV.
s pozdravem

MUDr. Silvie Rafčíková, MBA
MUDr. Silvie Rafčíková, MBA

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Centrum estetické medicíny

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: