Kapslová endoskopie

  • Dotaz od: Jarka, Tábor
  • Publikováno: 25.6.2010
  • uLékaře.cz

Dobrý večer, mívám problémy s nepravidelnou bolestí břicha. Křeče v podbřišku ,polije mě studený pot a v pravidelných intervalech "škrundání"v levé části břicha.Pak následuje vyprazdňování (průjem). Toto trvá cca 30 minut.Byla jsem na sono břicha a vše bylo v pořádku.Můj lékař mě následně poslal na kolonoskopii,ale já jsem se zalekla a nešla jsem tam.Dočetla jsem se o kapslové endoskopii a přemýšlím jestli mám tuto metodu podstoupit a jak velké finanční prostředky si mám připravit?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Jarko! Rozhodně doporučuji podstoupit koloskopii. Kapslová endoskopie není vyšetření, které by koloskopii mohlo nahradit. Podle popisu připadá v úvahu nejvíce střevní zánět (m.Crohn, ulcerosní kolitida...) nebo dráždivý tračník (v podstatě neurosa). Silně doporučuji co nejdříve koloskopické vyšetření podstaoupit. Před zákrokem můžete dostat silné omamné prostředky (a nebojte se o ně přihlásit!), takže výkon nebudete příliš vnímat.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: