Karbunkl u ucha

Dobrý den, ráda bych Vás poprosila o radu. U ušního boltce se mi udělala velmi bolestivá hnisavá boulička. Již jednou jsem toto onemocnění měla a lékaři ho identifikovali jako karbunkl. Je to již sedm let a mám pocit, že se mi nyní vrátil. Poprvé mi ho lékaři řezali a čistili, ale po pár měsících se mi onen zánět vrátil znovu. Ten jsme pak potírali Černou mastí, po pár dnech praskl a měla jsem na zmíněných 7 let pokoj. A nyní k mé prosbě. Současný zánět mám od čtvrtka. Je to velmi bolestivé nebo alespoň víkend byl. V lékárně mi poradili cibulové obklady, které teď zkouším a musím říct, že bolest ustala a hnis se přesunul do jednoho místa. Zajímá mě však, jestli se vůbec dá pomocí cibule tento zánět vytáhnout. Černou mast ani Framykoin mi v lékarně bez předpisu nechtěli prodat a přiznám se, k lékaři se bojím. S řezáním mám špatné zkušenosti a ráda bych se tomu nějakým způsobem vyhla. Je možné zajít k lékaři s tím, že odejdu s papírkem na mast a ne na chirurgii? A myslíte, že ten zánět mám v těle tak dlouho, aby mi mohl nějak výrazně uškodit? Děkuji Vám za odpověď . S přáním hezkého večera Veronika

Odpověď odborníka:

Dobrý den, spekulace o ůčinku cibulové masti nemohu podporovat, není to dobrá léčba - určitě ji v lékárně mysleli jako dočasnou než se dostanete na ošetření. Bylo by ode mne neprofesionální, kdybych vám radila cokoli jiného než návštěvu u odborníka, tím je lékař - stačí váš obvodní, může vám něco naordinovat sám a budete mít po problému -ale čím dříve tím lépe..... Přenášet minulou zkušenost na dnešek není dobré, strach rozhodně může nadělat více škody - jakýkoli zánět v oblasti ohlavy je totiž velmi nebezpečný, může se rozšířit ( a to i do oblasti mozkových plen...obalů...), proto spěchejte k lékaři!!!! Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: