Karcinofobie?

Obracím se na Vás s následujícím problémem. 4 roky se léčím se záněty močového měchýře, nic nepomáhalo, antibiotika zabíraly vždy jen na pár dní a poté se problémy projevily v plné síle. V té době mne napadlo, zda by se nemohlo jednat o rakovinu močového měchýře. Dobrovolně jsem podstoupila veškerá urologická vyšetření- bez nálezu. Dostala jsem vakcínu Uro-Vaxom a potíže se již 3 měsíce neobjevily. Strašně se mi ulevilo, ovšem jen do doby, kdy mne začalo bolet levé rameno. Po pár dnech se bolest přesunula i do podpaží a částečně i levého prsa. Samozřejmě, že mne začaly napadat nejčernější myšlenky o rakovině prsu apod. Gynekolog nic nenašel, ale já i přesto byla naprosto zoufalá a prsa si neustále prohmatávala. Pak bolest ramene ustoupila, stejně jako v podpaží- nejspíš natažené šlachy. Bohužel teď jsem zase s psychikou na dně. Nahmatala jsem si uzlinky v tříslech, po důkladném prohmatání i na krku. Nejdřív jsem si řekla, že to nic není...dokud jsem nesedla k internetu a nezačala hledat: od lymfomu až po metastázy atd..atd.. Neustále se kontroluju, v noci už ani nespím, když už tak se budím zpocená. Vím, že se mnou není něco v pořádku, ale nevím jak to řešit :-( Je mi 21 let a většinou k večeru mne přepadají záchvaty úzkosti a strachu, co když je to zrovna ta nejhorší možnost. Měla bych navštívit psychiatra?

Odpověď odborníka:

Ivano, snad by bylo vhodné se poradit s psychologem, neboť některé psychoterapeutické techniky jsou účinnější než užití léků, které neřeší pravou příčinu Vašich potíží.

MUDr. Andrea Bryčková
MUDr. Andrea Bryčková

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: Psychiatrická ambulance v Hořicích NZZ

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: