Karcinom

Dobrý den, cca před měsícem jsem se ptala ohledně mého 75 letého tatínka na karcinom v místě žlučníku, který byl odhalen bohužel ve stádiu, kdy tatínkovi již nebylo pomoci a minulý týden zemřel..od žádného lékaře jsme se nedozvěděli nic jiného, že se to prostě stává...psala jsem, že cca 27.12. na CT nic neměl a 13.1. byl již vidět velký neoperatovatelný nádor, který paní doktorka popsala toho 22. 12. jako volnou tekutinu..chtěla jsem se jen zeptat, zda se opravdu nádor může tvářit jako volná tekutina a hlavně můj druhý dotaz, jak rychle může vůbec nádor vyrůst třeba ten nejagresivnější? Může třeba vyrůst za 14 dnů?Vím, že tatínka nám už nikdo nevrátí, ani se v tom nijak nemíním patlat, ale toto mě opravdu zajímá.. Děkuji za pochopení a odpověď. Simona

Odpověď odborníka:

Milá Simono, přijměte prosím moji upřímnou soustrast! K nálezu CT se úplně vyjádřit nemohu, asi by Vám lépe odpověděl rentgenolog, ale spíše se domnívám, že to možné není , na sonu bych se tomu nedivila, tam plyn překryje obraz, ale CT jsou řezy, kde by k tomu podle mně dojít nemělo. 14 dnů na nárust velkého nádoru opravdu nestačí. Pokud tam ten tumor byl již v prosinci a následně to vše vzalo tak rychlý průběh, pak by diagnosa o 14 dní dříve nejspíše vlbec nic nezměnila. Netrapte se tím, tatínek by to tak jistě nechtěl! držte se . KK

MUDr. Karolina Kašparová
MUDr. Karolina Kašparová

Specializace: Onkologie

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: